Bush & Blair kan sjunga!

Det är numera rätt så vanligt med olika remixer där dialog från exempelvis filmer tas ur sitt sammanhang och görs om till musik, och det är något som är mycket populärt på YouTube (”Taking the Hobbits to Isengard” är ett av de mer kända exemplen). En del är bra, annat mindre bra, och en del helt briljant. Två av de senare exemplen står två tveksamma politiker för: George W. Bush och Tony Blair, som fås att ”sjunga” U2:s Sunday Bloody Sunday och the Clashs Should I Stay or Should I Go. Båda har många år på nacken och har samlat på sig en hel del tittare. Men långt ifrån så många som de förtjänar. Detta delvis på grund av att det ligger en hel massa arbete bakom det hela; i stället för att bara ta vissa enstaka fraser och upprepa dem, så har skaparna av de båda videorna använt sig av en stor mängd olika yttranden och fraser från de båda för att få det hela att fungera.

Här kommer så den första av de två videorna, där George W. Bush ”sjunger U2:s Sunday Bloody Sunday:

Och när du är klar med det så kommer så nästa klipp. Tony Blair sjungandes Should I Stay or Should I Go, med lite improviserad text om bland annat utbildning och ”Google-generationen:

Youtubekontot bakom de två videorna har flera liknande sånger på sitt samvete, varav flera är bra om än inte lika framgångsrika som de två ovan.