Skrivmaskiner är komplicerade

Kids React är en rätt så populär show på YouTube, med ett antal miljoner tittare. Formatet går ut på att en grupp barn får säga sin mening om någonting – vad det är kan variera rätt så kraftigt. Låter det tråkigt? Tvärtom, det är något av det mest underhållande YouTube har att erbjuda, och enormt beroendeframkallande. Kids React har en mycket stor bredd, och kan vara inspirerande, underhållande och gulligt, och då och då, faktiskt, även lite mer allvarligt. Det gör också att man som vuxen kan få lite perspektiv på vissa saker och ting. Även om det ibland kan få en att känna sig gammal: som i den här videon:

Att se ungarna försöka lista ut hur en vanlig skrivmaskin fungerar, samtidigt som de är riktigt imponerade av den, är intressant. Saker och ting som för många är självklara är inte alltid det, och de som växer upp nu kommer knappast att se en skrivmaskin annat än på film eller i en antikbod.

Men Kids React handlar om långt mer än bara ett antal barn som förvirras av gammaldags teknologi. Så här kommer ytterligare ett exempel, ett svenskt sådant. Vi kan definitivt säga att det som videon handlar om är något vi normalt aldrig, skulle rekommendera. Men Kids React gör allting bättre.